Gå till innehåll

Undvik mögel hemma

Att få mögel i hemmet är dåligt på många sätt. Inte bara förstör det, utan det kan även vara farligt att andas in och då speciellt påverka personer med astma och allergier negativt.

Har mögel spridit sig i huset behöver man kontakta en firma som kan hjälpa till med sanering, men vad många inte vet är vad man kan göra själv för att undvika mögel och fuktskador innan det uppstår.

Det viktigaste är att försöka hålla sitt hem torrt! Platser som badrum, källare och otäta vindar är platser som är speciellt utsatta för fukt och mögel. Håll därför extra koll på dessa utrymmen. Problem med ventilation är en annan stor orsak till att för lite fukt förs bort, så att se till att det fungerar som det ska är ett måste. Om man behöver extra hjälp med att föra bort fukt kan man även införskaffa sig en avfuktare. Har du ändå fått fuktskador och mögel i ditt hem? Ring, så får du hjälp med dina problem!