Gå till innehåll

Mögelsanering kan behövas i hemmet

Om förutsättningarna är de rätta för mögel i hemmet kan det börja växa och ställa till med besvär. Om det går så långt att man får mögelskador i hemmet så kan en mögelsanering behövas. Det finns ett flertal metoder som används vid mögelsaneringar i Mälardalen, med städer som Västerås och Uppsala, och Stockholmsområdet samt andra delar av landet.

Läs mer också här om mögelsanering

Om man har mögel i hemmet kan en mögelsanering bli nödvändig.


Flera typer av mögelsaneringar

Det finns utrymmen i hemmet där risken är lite extra stor att mögel bildas. Det kan vara i badrummet, i tvättstugan eller på vinden. I dessa utrymmen brukar det vara särskilt med fukt, vilket möglet behöver för att överleva och börja växa till att börja med. Att ha mögel i hemmet är varken bra för husets material eller för dem som bor i huset och om man har mögel kan därför en sanering behövas.

Bland metoderna vid en mögelsanering finns bland annat isblästring, foggning och torrsugning. Dessa och andra metoder används när du tar hjälp med mögelsanering i Stockholm, i Mälardalen med städer som Västerås och Uppsala, eller andra områden i landet. Vid en isblästring så angriper man mögelskadat material med torr-is, vid en foggning angriper man det skadade materialet med en typ av dimma som är framtagen för att motverka mögel och vid en torrsugning så suger man istället upp sådant material som har skadats med en så kallad torrsug.

Att veta vilken metod som ska användas vid en mögelsanering kan vara svårt och därför är det bra att höra av sig till ett professionellt företag för att få tips och råd samt hjälp med mögelsanering.

Mögelteknisk besiktning innan mögelsanering

Om man misstänker att man har mögel i hemmet bör man börja med en mögelteknisk besiktning i hemmet. Med en sådan utredning får man reda på vilka problem som finns.